Hebben jullie een kamer over en besloten deze in te gaan richten als speelkamer voor de kinderen? Er zijn veel dingen mogelijk bij zo’n kamer, maar dit is wel afhankelijk van de ruimte die je hebt. in dit artikel geven wij je een aantal tips over hoe je de kamer in kunt richten en wat er zeker niet mag ontbreken in de speelkamer.

De muren en vloer in orde maken

Je begint natuurlijk met de muren en de vloer. Kinderen spelen graag op de grond, en dus is het belangrijk dat dit lekker zit. Vloerbedekking is een optie, maar als ze graag met auto’s rondrijden of gaan verven, is dit niet heel handig. Zorg daarom voor een vloer die makkelijk te reinigen is, zoals laminaat of zeil. Daarnaast kun je een hoek aanhouden voor het spelen met bijvoorbeeld het poppenhuis, hier kun je een lekker zacht kleed neerleggen.

Wat betreft de muren doe je er verstandig aan te kiezen voor een lichte kleur. Neem bij voorkeur behang dat afneembaar is. mocht er dan eens per ongeluk op getekend worden, dan kun je het er zo af wassen. Wil je graag speelse muren? Kies er dan voor één muur met speels behang te bekleden, of kies voor stickers die je over alle muren verspreid.

Werk met hoeken in de speelkamer

Het is ideaal om te werken met verschillende hoeken in de speelkamer, net zoals je dat vaak in de kleuterklassen op de basisschool ziet. Een hoek voor het poppenhuis en de barbies, een hoek voor de auto’s en een hoek voor het tekenen en verven. Dit kun je, indien nodig, afscheiden met een vakkenkast, dat dient dan direct als extra opbergruimte. Wil je het graag overzichtelijk houden? Zorg er dan voor dat het voor je kinderen duidelijk is wat de hoeken zijn, zodat er niet ineens op het vloerkleed geverfd wordt.

Kies daarnaast ook voor een plek waar ze even kunnen zitten. een lekkere bank of een paar zitkussens zijn vaak al voldoende, en zo creëer je toch een plek waar ze even uit kunnen rusten of een boek kunnen lezen. Weet je niet goed hoe je deze hoeken in moet richten? Bij Kidsdepot hebben ze een ruime keuze aan meubels, decoratie, opbergruimte en verlichting voor de speelkamer.

Decoratie om het af te maken

Hang niet teveel decoratie op in de speelkamer, want dit kan er juist voor zorgen dat kinderen overprikkeld raken en niet goed meer weten waar ze mee moeten spelen. Welk zou je een mooi groot prikbord op kunnen hangen, waar ze vervolgens hun eigen kunstwerken aan op kunnen hangen.