Bij het inrichten van een badkamer heb je met tal van externe factoren te maken. Hierbij kun je denken aan je budget en aan de afmetingen van je badkamer. Heb je nou met een relatief kleine badkamer te maken? Dan heb je mogelijk het idee dat je niet heel veel kanten met de inrichting op kunt.  

Daar is gelukkig niks van waar. Ongeacht hoe klein je badkamer is, kun je veel kanten op met de inrichting. Door je kleine badkamer praktisch in te richten, ga je op een slimme en handige manier met de ruimte om. Volg onderstaande tips op om je kleine badkamer zo slim mogelijk in te richten.

Combineer elementen met elkaar

Eén van de belangrijkste tips die gegeven kan worden, is om elementen met elkaar te combineren. Kies bijvoorbeeld niet voor een losse spiegel en los badkamermeubel, maar kies voor een badkamermeubel mét spiegel. Zorg er ook voor dat het badkamermeubel direct de nodige opbergruimte biedt. In een kleine badkamer moet je immers slim omgaan met de aanwezige (opberg)ruimte.

Ook bij de douche heb je voldoende mogelijkheden om elementen met elkaar te combineren. Je kunt bijvoorbeeld de douchedeur in de douchewand verwerken. Op die manier heb je maar aan één kant een groot oppervlakte voor de douche nodig. Je doet er ook verstandig aan om altijd voor een glazen douchewand/douchedeur te kiezen. Door het glas oogt je badkamer namelijk een stuk groter.

Ga voor lichte kleuren

In een kleine badkamer is het advies om voor lichte kleuren te kiezen. Lichte kleuren laten een badkamer namelijk groter ogen. Als je in een kleine badkamer voor uitsluitend donkere kleuren kiest, wordt de badkamer een soort van zwart gat. Dit komt de uitstraling niet ten goede en geeft een claustrofobisch gevoel. Je doet er daarom verstandig aan om altijd voor lichte kleuren te kiezen in een kleinere badkamer.

Niet alles past in een kleine badkamer

Als je een kleine badkamer hebt, moet je vooral keuzes maken. Heb je bijvoorbeeld echt twee wastafels nodig? Of heb je echt een toilet nodig in je badkamer? Je kunt er immers ook voor kiezen om het toilet afzonderlijk van de badkamer te houden. Dit is wellicht iets minder praktisch, maar je bespaart hier wel de nodige ruimte mee.

Met andere woorden: het is een kwestie van keuzes maken. Je moet keuzes maken met betrekking tot de elementen in een badkamer, aangezien niet alle elementen in een kleine badkamer passen. Om deze knopen door te hakken, is het advies om hier goed je tijd voor te nemen. Ga niet over één nacht ijs, maar maak echt gedegen beslissingen. Op die manier richt je je kleine badkamer praktisch én volledig naar wens in.