De badkamer hoort een plek van ontspanning te zijn, en dus hoor jij je daar fijn te voelen. Echter, als je een koude, kille badkamer hebt, is dat vaak toch een stuk minder aangenaam. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om te zorgen voor een badkamer die jou alle comfort geeft waar je naar verlangt, en één daarvan is zorgen voor een fijne temperatuur. Meer hierover lees je in dit artikel.

Zorg voor een radiator in de badkamer

Een goede manier om te zorgen voor warmte, is door een radiator aan te schaffen. Een badkamer radiator kopen doe je echter niet zomaar, en dus is het goed eerst naar de verschillende opties te kijken. Een designradiator staat modern en past dan ook prima in een strakke badkamer. Wil je dit niet, dan kun je ook kiezen voor de standaard paneelradiator. Een designradiator heeft echter wel als voordeel dat je de handdoeken er ook makkelijk op kunt laten drogen. Daarnaast wordt deze in de lengte geplaatst, waardoor de warmte sneller zal worden verspreid.

Onzichtbare verwarming

Naast de standaard- en de designradiator zijn er tegenwoordig nog andere manieren om de badkamer te verwarmen. Heb jij door het hele huis vloerverwarming liggen? Dan kan dit ook toegepast worden in de badkamer. Een andere, vrij nieuwe, manier om te verwarmen is door middel van infraroodverwarming. Het grote verschil hierbij is dat infrarood warmte uitstraalt, en deze is direct te voelen. Ook kan deze automatisch worden ingeschakeld op het moment dat je de badkamer in komt lopen.

Tocht in de badkamer

Heb je het soms zelfs tijdens het douchen nog koud? Dan kan dit komen door tocht. Bijvoorbeeld omdat je in een open ruimte doucht, met alleen een douchegordijn of zelfs dat niet. Je staat dan niet in een afgesloten ruimte, waardoor alle warmte direct weer weg gaat. Een optie is het dan, om een douchebak te kopen. Douchebakken zijn er in veel verschillende maten en vormen. Hier bovenop plaats je een glazen wand, waardoor je altijd in een afgesloten ruimte staat tijdens het douchen. De warmte zal hier langer in blijven hangen, waardoor jij het minder snel koud krijgt.

De aankleding

Als laatste doet de aankleding van de badkamer natuurlijk ook wat. Ga jij na het douchen direct op een koude vloer staan, dan is dit een stuk onaangenamer dan wanneer je op een warm kleed gaat staan. Veel aankleding heeft de badkamer niet nodig, maar een kleed dat geschikt is voor natte ruimtes is zeker aan te raden. Zorg er daarnaast ook voor dat je altijd iets voor je raam hebt hangen. Niet alleen zodat mensen niet naar binnen kunnen kijken, maar ook zodat eventuele tocht dat door de kieren naar binnen komt, wordt tegengehouden.