De kans dat jij wel eens langs een bouwplaats bent gereden zonder bouwhekken, is ontzettend klein. Bouwhekken zijn namelijk de perfecte manier om onbevoegden buiten de deur te houden. Daarnaast is het ook direct een goede manier voor een stukje reclame. Zo kun je in samenspraak met een makelaar bijvoorbeeld laten zien hoe het project uiteindelijk wordt. Het grote voordeel is dus, dat je op deze manier niet alleen de bouwplaats afschermt, maar het er van de buitenkant ook nog een leuk uit laat zien. Het plaatsen van bouwhekken dient dus zowel een praktisch als optisch voordeel. Omdat er voor het plaatsen van bouwhekken verschillende mogelijkheden zijn, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Afscherming van de bouwplaats

De belangrijkste reden dat er gebruik wordt gemaakt van bouwhekken, is natuurlijk voor het afschermen van de bouwplaats zelf. Daarnaast biedt het ook een stukje extra veiligheid voor de bouwvakkers. Bouwhekken bieden nog meer voordelen; het gaat namelijk diefstal tegen, maar ook vandalisme door jongeren die hier denken te kunnen ‘chillen’. Zo voorkom je dat mensen die hier niets te zoeken hebben, zichzelf toegang kunnen geven tot de bouwplaats. Vooral na werktijd en in de weekend wordt dit als zeer prettig ervaren. 

Bouwhekken voorzien van spandoeken

Naast het feit dat bouwhekken dus voordelen hebben met betrekking tot de veiligheid, zijn ze natuurlijk ook uitermate geschikt voor reclame. Niet voor niets zien we daarom dus ook steeds vaker dat er wordt gekozen om de bouwhekken niet te voorzien van blanco doeken, maar met opdruk. Dit kan zijn een bepaalde uiting van een makelaar of aannemer, maar ook vaak foto’s en afbeelding van het project zelf. Vooral wanneer nog niet alles is verkocht, maar er al wel volop wordt gebouwd, zien we vaak dat er op deze manier extra aandacht wordt gevraagd voor de verkoop van een kavel. Dit trekt uiteindelijk nieuwe kopers en dat is natuurlijk belangrijk.

Exposure voor bedrijven

Wanneer je spandoeken op bouwhekken plaatst, zorgt dit voor een goede kans om een bedrijf wat extra exposure te geven. Dagelijks komen hier super veel mensen langs, dus bedrijven maken hier graag gebruik van. Het is dus een uitgelezen kans om potentiële klanten te bereiken met een stukje opvallende reclame op één van de vele bouwhekken. Je kunt hier natuurlijk een kostenplaatje aan hangen, wat weer extra inkomsten oplevert. Maar je kunt ook eventuele sponsoren bedanken door ze een spandoek aan te bieden. Op die manier creëer je een win win voor beide partijen.