Wat heb je nodig om in vakantiesferen te komen?

Dat vraag je jezelf af en steeds vaker de laatste tijd. Jij niet? De zomers worden in Holland steeds heter en de zwemplekken die er zijn steeds drukker. En je hebt tijdens de lange coronatijd eens goed nagedacht over van alles. Dingen moeten voor jou in elk geval anders, je wil ook anders omgaan met de wereld om je heen. Dus geen vliegreizen meer totdat vliegtuigen ook verantwoord vliegen zonder schadelijke uitlaatgassen. Lange autoritten op zoek naar een rustig stukje strand met twee jengelende kinderen achterin daar zit je ook niet op te wachten. De oplossing zou zijn een vakantieplek thuis creëren. En hoe zie je dat voor je? Wat heb je daar voor nodig? Leuke zitjes in je tuin, veel groen, zoveel mogelijk bomen, struiken en bloemen om je heen. Een heerlijke grote eettafel om fijne etentjes te hebben. Leuke lichtjes en mooie kleuren, vrolijke parasols. En om helemaal in vakantiesferen te komen een zwembad in je eigen tuin. Je dacht altijd dat het niet mogelijk was maar nu je een beetje om je heen gaat kijken blijk dat het niet perse heel erg duur hoeft te zijn.

Wat is het beste zwembad voor in je tuin?

Dat is iets waar je even in kan verdiepen want je wil niet weten wat er allemaal mogelijk is. Ga voor jezelf eens na wat het beste bij jouw situatie past. Heb je kleine kinderen dan zou ik niet kiezen voor een heel groot en diep zwembad met mooie marmeren tegels aan de badrand. Kinderen willen lekker rennen en spelen en je wil dat wel zo veilig mogelijk. Wil je een strakke moderne look? Hoe wil je dat hij eruit komt te zien? Of een natuurlijke zwemvijver, dat lijkt je wel wat. Wat is de beste plek in je tuin? Met het oog op je kinderen kan het zijn dat je vanuit huis juist het bad in de gaten wil houden. Of juist uit het zicht? In elk geval kun je het best kiezen voor een plek in de tuin waar het het minst winderig is.

Welke soorten kan je voor kiezen?

Je kunt kiezen voor een opzetzwembad die heeft een frame daardoor gaat hij niet snel stuk en kun je hem gewoon zonder te hoeven graven plaatsen. Je kan als je handig bent zelf een zwembad maken van vijverfolie. En natuurlijk uit verschillende kant en klaar modellen kiezen. In heel veel verschillende groottes en dieptes. Rond, langwerpig, druppelvormig en natuurlijk naar eigen ontwerp. En wat een hele belangrijke keus is natuurlijk wat voor water wil je er in hebben? Als je kiest voor chloorwater dat is de minst milieuvriendelijke manier. Het desinfecteert het water natuurlijk goed net als de andere middelen maar geeft ook veel kans op huidirritaties en oogirritaties en moet dagelijks getest worden of de gehaltes allemaal kloppen. Anders wordt je verfrissende duik toch wel wat minder prettig. Een stuk vriendelijker is een zoutwaterzwembad, daar gebruik je aanzienlijk minder chemicaliën voor. Het is veel gezonder voor je lijf, desinfecteert het water wel, maar geeft geen irritatie klachten en heeft heerlijk zacht zwemwater. En je hoeft dit water niet elke dag te testen op de kwaliteit van het water wat je bij chloor wel moet doen om het veilig te houden. En dan heb je nog de zwemvijver die met zijn natuurlijke bacteriën en planten het schoonst is om heerlijk in te zwemmen. Als het een grote vijver is kun je kiezen voor een filtersysteem met zand waar het water weer door heen sijpelt en zijn vuil daarin achterlaat en schoon weer je zwemvijver inspoelt. Je kan er zelfs voor kiezen daar ook visjes en andere diertjes in te laten zwemmen en wat dacht je van zwemmen tussen de waterlelies hmmm nou ik weet het wel!