Ligt jouw tuin er mooi bij, maar doe je er eigenlijk niks mee? Dat is zonde, want er zijn altijd mogelijkheden om de tuin meer te betrekken bij de dagelijkse dingen die je doet. Wij geven je in dit artikel een paar tips om meer gebruik te maken van je tuin, ook als het niet zulk lekker weer is buiten.

Een overkapping plaatsen

Een goede eerste tip om meer gebruik te maken van je tuin, is door een overkapping te plaatsen. hierdoor zit je namelijk altijd droog, en kun je er zelfs gebruik van maken als het buiten regent. Wil je er ook graag gebruik van maken in de herfst of in de winter? Dan zou je zelfs kunnen overwegen glazen schuifwanden te plaatsen. door deze op een koude dag dicht te doen blijft de warmte onder de overkapping, waardoor je toch van het buitenleven kunt genieten.

Je was ophangen in de tuin

Door de dingen die je binnen doet, te verplaatsen naar je tuin betrek je deze automatisch bij je dagelijkse ritme. De was buiten in de tuin ophangen is een goed voorbeeld hiervan. Niet alleen is het milieuvriendelijker en bespaart het je geld, je was ruikt er vaak ook veel lekkerder van. De was ophangen kan aan een simpele waslijn of op een droogrek, maar als je er de ruimte voor hebt is een droogmolen ook zeker aan te raden. Droogmolens kopen kan op veel plekken, ook online. Je zal zien dat er veel keuze is, zodat er altijd wel een model is dat het meeste bij jouw situatie past.

Word vrolijk van je tuin

Een andere goede manier om je tuin meer bij het dagelijkse leven te betrekken, is door er van te genieten. Kan dit niet omdat de planten niet naar je zin zijn, je vrijwel geen planten heeft of omdat alles een beetje overwoekerd is? dan is het tijd om tuinspullen te kopen en aan de slag te gaan in de tuin. Het is even werk, maar als je er voor zorgt dat je er daarna van kunt genieten, zal je er zeker profijt van hebben.

Zorg voor voldoende activiteit

Als er niks gebeurt in je tuin, zal je er ook niet van gaan genieten. Verschillende planten en bloemen zorgen voor vlinders en bijen, maar ook vogels, egels en misschien zelfs wel een eekhoorn. Dit is leuk om naar te kijken. Heb je kinderen? Zorg er dan ook zeker voor dat er voor hen genoeg te doen is in de tuin. Een zandbak voor kleine kinderen, een schommel of een zwembad in de zomer zorgen er allemaal voor dat ze graag de tuin in gaan om te genieten van het lekkere weer.