Jaloezieën worden in allerlei soorten en maten aangeboden. Je hebt de keuze uit talloze afmetingen, maar ook uit talloze kleuren. Tevens heb je de keuze uit meerdere materialen, waaronder kunststof en hout. Door het diverse aanbod is het zaak om een goede vergelijking te maken. Een goede vergelijking waarbij je op onder meer onderstaande punten moet letten.

Waar moeten de jaloezieën komen?

Ten eerste moet je goed kijken naar de plek van de jaloezieën. Moeten de jaloezieën in je woonkamer komen te hangen? En heb je in je woonkamer voor een landelijke stijl gekozen? Dan kun je eens kijken naar houten of bamboe jaloezieën.

Wil je in een andere ruimte de jaloezieën ophangen? Weet dan goed in welke stijl die ruimte heeft. Op basis van die stijl kun je de juiste jaloezieën uitkiezen.

In een woonkamer is het dus vooral van belang om naar de stijl van de kamer te kijken. Hierbij is het advies om ook goed naar de kleursamenstelling te kijken. Op basis daarvan bepaal je snel welke kleur jaloezieën het beste in je woonkamer past.

Kijk goed naar de kleur

Bij jaloezieën moet je goed naar het materiaal kijken, maar ook naar de kleur. Indien je bijvoorbeeld voor lichtgekleurde jaloezieën kiest, laat je de ruimte groter ogen. Kies je voor donkergekleurde jaloezieën? Dan oogt de ruimte net iets kleiner.

Maar kies je ervoor om de jaloezieën standaard open te houden? Dan zal de ruimte groter ogen door de lichtinval. Je kunt met de kleur én met de lichtinval dus veel invloed uitoefenen op de uitstraling van de ruimte.

Let goed op specifieke eigenschappen

Denk je eraan om nieuwe jaloezieën te kopen? Dan zou je ook goed op onderstaande specifieke eigenschappen moeten letten:

  • Afmetingen: De jaloezieën moeten uiteraard perfect passen in/bij het raamkozijn. Ga daarom goed na wat de exacte afmetingen zijn. Kies de juiste maat jaloezieën of laat deze op maat maken.
  • Schoonmaken: Sommige jaloezieën kun je makkelijker schoonmaken dan andere. Het schoonmaken van pvc jaloezieën is bijvoorbeeld een stuk makkelijker dan het schoonmaken van houten jaloezieën.
  • Prijskaartje: Uiteraard bestaan er ook de nodige prijsverschillen in het aanbod van jaloezieën. Je kunt je helemaal uitleven wat betreft de kosten, maar je kunt het ook bescheiden houden. Door je jaloezieën bij een specialist te bestellen, weet je in ieder geval dat je kwaliteit in huis haalt. Dat is minstens net zo belangrijk als het prijskaartje.
  • Montage: Ga je de jaloezieën zelf ophangen of laat je dit doen? Zeker een belangrijk aandachtspuntje!