Start jij de dag ook graag goed? Dan is de kans groot dat je vanuit je bed linea recta naar de douche toe loopt. Onder de douche word je even goed wakker, geniet je van het warme water en sop je jezelf even lekker in. Als dat geen goed begin van de dag is! 

Wil je het begin van je dag nóg beter maken? Dan is het interessant om een nieuwe douche aan te schaffen. Met een nieuwe, moderne douche geniet je nog meer van de start van je dag. Klinkt dat als muziek in de oren? Door onderstaande stappen op te volgen, vind je snel de perfecte douche.

Stap 1: bepaal waar de douche moet komen en welke wensen je hebt

De eerste stap is vooral een kwestie van nadenken. Ten eerste moet je goed nadenken over de plaatsing van de douche. Wil je de douche op de huidige plaats hebben? Of wil je de douche op een andere plek in je badkamer hebben? Dat is op zich goed mogelijk, maar er moeten dan wel leidingen verlegd wordt.

Ten tweede moet je goed over je wensen nadenken. Wat vind je belangrijk bij een douche? En waar moet je nieuwe douche absoluut over beschikken?

Stap 2: maak een keuze tussen de soorten douches

Op dit moment kun je uit veel soorten douches kiezen. Zo kun je kiezen voor een normale douchecabine; zo’n cabine heeft vaak een klein opstapje, waardoor dit niet de meest ideale optie meer is.

Je kunt ook voor een inloopdouche kiezen. Een inloopdouche is vrij groot, maar biedt wel veel gemak. Bovendien ziet een inloopdouche er bijzonder fraai uit, met dank aan de douchewand. Je kunt bij deze stap ook alvast nadenken over bijvoorbeeld de kleurstelling en uitstraling van de douche.

Stap 3: kijk goed naar de douchekop

Vervolgens zul je goed moeten kijken naar de douchekop. Wil je een normale douchekop? Wil je een handdouchekop? Of wil je mogelijk een regendouchekop? Met een regendouchekop geniet je van een overheerlijk gevoel, maar dit vraagt wel om een bepaalde investering.

Kun je geen keuze tussen de douchekoppen maken? Dan kun je ook prima voor een combinatie kiezen. Een combinatie van een handdouche- en een regendouchekop is vrij gebruikelijk.

Stap 4: kijk goed naar het totaalplaatje

Het is nu de hoogste tijd om naar het totaalplaatje te kijken. Let hierbij op de kleuren, op de uitstraling en op de details. Qua details gaat het onder meer om de kraan, om de douchegoot en om een eventuele uitsparing in de wand. In zo’n uitsparing kun je je douchegel perfect neerzetten. Makkelijk én ook nog eens erg fraai.