Wanneer u in een woning woont, die voorzien is van een plat dak, dan weet u dat u de dakbedekking regelmatig moet laten controleren. U moet voorkomen dat er een lekkage ontstaat. Voor de dakbedekking kunt u bitumen, EPDM of kunststof gebruiken. In veel gevallen wordt ervoor bitumen gekozen. Laat de dakbedekking altijd aanbrengen door een goede dakdekker. U moet zeker weten dat u goed wordt beschermd tegen de verschillende weersinvloeden waarmee we te maken hebben. Door het veranderende klimaat zullen de daken ook steeds meer aan de extreme weersomstandigheden weerstand moeten kunnen bieden. Wanneer de dakbedekking er al jaren op ligt en uitgedroogd is, zou u kunnen besluiten, om een lekkage te voorkomen, de dakbedekking met een siliconen te bestrijken. De siliconen dak coating is de renovatieoplossing voor uw platte dak.

Een bestaand plat dak coaten

Door het aanbrengen van een dak coating kan een verouderde dakbedekking hersteld worden. Door de siliconen dakbedekking zal het platte dak beter beschermd zijn tegen vuil en vocht. Door het dak coaten kan het weer 15 à 30 jaar meegaan. U weet dat een zwart dak de warmte opneemt. Daarom zal het onder het platte dak tijdens de zomermaanden warm worden. Om dit ook op te lossen, zou u het platte dak kunnen coaten met witte siliconen dak coating. U zou voor de vloeibare dakbedekking kunnen kijken in de webshop van platdakherstel.nl. U vindt er een ruim aanbod aan siliconen dak coating. Op de website van platdakherstel.nl staat veel informatie over de siliconen dakbedekking en hoe u die zelf kunt aanbrengen.

Het toepassen van siliconen dakbedekking

De siliconen dakbedekking kunt u gebruiken bij een bitumen, pvc en stalen dakbedekking. Voordat u op een bitumendakbedekking de siliconen dak coating gaat aanbrengen, moet deze er wel al minimaal 5 jaar op liggen. Het bitumen moet gedurende de jaren bloot zijn gesteld aan de UV-weersinvloeden. U moet wel zeker weten dat voor het aanbrengen van de dak coating de dakbedekking schoon is, maar vooral ook vrij van olie. Door de olie zou de siliconen coating niet goed kunnen hechten en dat moet nu juist wel gebeuren. Op die manier kunt u een water werende laag aanbrengen.