Voordelen van rolluiken

Iedereen wil zijn gezin vrijwaren van inbraak. Het installeren van rolluiken verhoogt de veiligheid van jouw huis met een enorm percentage. Het hangt echter allemaal af van het soort rolluik dat u koopt. Er is tegenwoordig een breed scala aan rolluiken op de markt. Het beveiligingsniveau hangt volledig af van het type rolluik, de productiewijze en de kwaliteit van de gebruikte materialen.
Daarnaast hebben rolluiken veel andere voordelen:
-Rolluiken zijn in de winter net zo handig als in de zomer. Ze helpen de warme lucht in uw huis te houden, vooral als ze goed zijn afgesloten en gesloten. Dit betekent dat u uw airconditioning- en verwarmingssysteem tot een minimum beperkt, omdat lucht niet uit uw huis kan ontsnappen.
-Rolluiken voor ramen zijn vooral handig voor huizen langs de kant van de weg, omdat ze kunnen voorkomen dat tot 60 procent van het geluid van buiten je huis binnenkomt. Als je goed en vredig wilt slapen, moet je sterk overwegen om deze zo snel mogelijk te laten installeren.

Hoe rolluiken uw huis inbraak werend kunnen maken

Ruim één derde van de inbrekers komt binnen via een raam of deur ,dus het is gemakkelijk in te zien waarom deuren en ramen als de zwakke schakels van het huis worden beschouwd.

 • Rolluiken vormen een fysieke barrière – potentiële dieven zullen een gemakkelijker doelwit kiezen. Gemaakt van stevige en robuuste materialen en uitgerust met automatische vergrendelingsmechanismen voor hoogwaardige beveiliging, maken rolluiken inbraak via een raam of deur bijna onmogelijk.
 • Rolluiken vormen een visuele barrière – ze fungeren als een visueel afschrikmiddel voor potentiële dieven, ze hebben geen inkijk in uw bezittingen en houden de binnenkant van uw huis verborgen voor nieuwsgierige blikken.
  Daarbij weten potentiële dieven niet of je huis bezet of leeg is met rolluiken naar beneden. Dat betekent dat u niet alleen uw eigendommen beschermt, maar ook je dierbaren.

Drie niveaus van rolluikbeveiliging

 1. Een oplossing voor ieders budget
  Een rolluik uit aluminium, staal of polycarbonaat biedt een robuuste verdediging tegen inbraak. Omdat de constructie van het rolluik in wezen uit in elkaar geschoven stalen profielen, heeft het wel zwakke punten. Het zal echter incidentele aanvallen en misdaad op laag niveau afschrikken.
 2. Verbeterde beveiliging: rolluiken met vergrendelingen
  Rolluiken kunnen extra worden beveiligd met een actieve vergrendelingen. Dit helpt voorkomen dat zwakke punten worden doorbroken en zorgt ervoor dat u vertrouwt op de volledige kracht van de sluiting. De beste soorten vergrendelingen zijn nauw geïntegreerd in de totale constructie van het rolluik, ofwel op de grond of via de zijkant.
 3. Topbeveiliging: een sluiter met hoge specificaties in koor met andere systemen
  Als dieven met een haakse slijper werken, vinden ze zelfs hun weg door een betonnen muur. Dit kan met een extra afschrikking zoals bewaking op afstand en alarmen. Door bijkomende maatregelen te nemen, wordt inbrekers de tijd ontzegd die ze nodig hebben om hun slag te slaan.
  Studies tonen aan dat inbrekers meestal uit de buurt blijven van huizen die zijn beveiligd met camera’s of extra beveiligde deuren, gemaakt van staal of smeedijzer.