Het hebben van een cv-ketel heeft een aantal grote voordelen. Dankzij je cv-ketel kun je namelijk gebruik maken van warm water in de douche en keuken, maar ook van de centrale verwarming in jouw woning. Het is dan ook belangrijk om voor onderhoud van je cv-ketel te zorgen zodat deze goed blijft werken en er geen onderdelen defect gaan. Maar wat zijn verder allemaal de pluspunten van een cv-ketel? We zetten de belangrijkste redenen om te kiezen voor een cv-ketel hier voor je op een rij.

Je bespaart op stookkosten

Wanneer je een nieuwe cv-ketel laat installeren is deze een stuk zuiniger dan een oud model. Moderne ketels kunnen zelfs energie opwekken in plaats van alleen maar verbruiken. Hiermee kun je dus flink op stookkosten besparen! Zorg er wel voor dat je geregeld cv onderhoud uit laat voeren. Hierdoor ben je er zeker van dat jouw cv-ketel optimaal functioneert en je niet onnodig veel energie verbruikt.

Goede investering voor je huis

Door de toevoeging van een goede cv-ketel wordt jouw huis automatisch meer waard. Dit kan heel aantrekkelijk zijn als jij van plan bent je woning uiteindelijk te gaan verkopen. Staat er nog een oude cv-ketel in de woning met verouderde radiatoren? Dan kunnen potentiële kopers hier snel op afknappen omdat ze meteen zien dat er nog een boel moet worden verbouwd. Met een nieuwe cv-ketel is jouw woning dus meer waard en heb je een grotere kans dat veel kopers interesse hebben om een bod uit te brengen.

Veiligheid

Een cv-ketel is een stuk veiliger dan een gaskachel of een houtkachel. Een oude cv-ketel kan wel gevaarlijk zijn. De onderdelen van een cv-ketel slijten in de loop van de jaren waardoor je problemen kunt krijgen met als gevolg zelfs brand. Door een oude cv-ketel te vervangen door een nieuw model hoef je je hier geen zorgen meer over te maken en weet je zeker dat je veilig kunt genieten van jouw woning.

Meer wooncomfort

Bovendien geeft een goed werkende cv-ketel je veel extra woongenot. Als de grootte van jouw cv-ketel is afgestemd op de grootte van jouw huis heb je in alle vertrekken altijd warm water. Op die manieren kunnen mensen in jouw gezin bijvoorbeeld tegelijkertijd douchen en afwassen, zonder dat iemand onder een koude douche komt te staan. Daarnaast worden de radiatoren in je huis sneller warm. Dit is vooral in de winter een heel fijn voordeel waar je tijdens de koude dagen veel plezier van zult beleven.