Hoe maak je je druk met citaten in een gesprek

Quotes zijn een van de meest gebruikte taalsoorten in alle talen, ook in het Engels. Een citaat is in feite de herhaling van een of ander woord, zinsdeel, passage of zin uit een tekst of toespraak door iemand anders. In gesproken taal is het de eenvoudige weergave van een geuit idee - letterlijk, een introductie van een verbale stelling. Bijvoorbeeld:

quotes

Laten we eens doen alsof we op zoek zijn naar een snelle en makkelijke manier om een naam te onthouden. Laten we aannemen dat we mensen willen vertellen over John Smith, de naamgenoot van onze zoon. We zouden iets kunnen zeggen als: John is een goede jongen die graag plezier heeft met voetballen en zijn vrienden helpt hun moves te oefenen. Maar als we citaten willen gebruiken om andere dingen over John te onthouden, zoals zijn favoriete voetbalteam of hoe hij denkt over de economie, kunnen we iets zeggen als: John is een nuchtere jongen die in zijn vrije tijd graag sport kijkt en videospelletjes speelt.

Dit voorbeeld illustreert twee belangrijke punten. Ten eerste hebben we in dit voorbeeld citaten gebruikt als een manier om ideeën te herhalen. Ten tweede kunnen we er door een zorgvuldige woordkeuze voor zorgen dat het citaat dat we gebruiken niet in de oorspronkelijke tekst staat, maar er een parafrase van is. In dit geval komt het "uitroepteken" van de manier waarop we iemand citeren en het koppelen aan een andere gedachte. Dus de volgende keer dat je op zoek bent naar een citaat, vraag jezelf dan af: Heeft de schrijver van dit citaat dit echt gezegd?


Hoe maak je je druk met citaten in een gesprek