Hoe lang duurt het om internist te worden?

specialist

Het kiezen van een specialist is niet zo eenvoudig als het op het eerste gezicht misschien lijkt. In werkelijkheid zijn er veel verschillende specialistische beroepen over de hele wereld. Het Verenigd Koninkrijk heeft veel verschillende specialistische beroepen, wat betekent dat er veel verschillende specialistische beroepen zijn waar je naar kunt solliciteren en waar je in terecht kunt komen. In feite kan een specialist letterlijk uitpakken met de speciale taken van zijn of haar gekozen baan. Banen als verkoopspecialisten, specialisten op het gebied van demo-evenementen in winkels, HR-specialisten en specialisten op het gebied van computerondersteuning bij de IT-afdeling van een groot bedrijf zijn bijvoorbeeld allemaal specialistische banen.

Een specialist op het gebied van geneeskunde, of zelfs een specialist op het gebied van interne geneeskunde, hoeft echter niet per se naar de medische faculteit te gaan om een specialist te worden. Het aantal uren dat een student moet studeren om te worden toegelaten tot een medische faculteit is irrelevant - het is de tijd die op school wordt doorgebracht die telt. Daarom is er geen enkele reden waarom iemand een medische opleiding zou moeten volgen zonder voldoende tijd te hebben besteed aan de studie om als specialist in het door hem gewenste specialisme te worden beschouwd. En omdat een specialist in interne geneeskunde ook kan worden opgeleid tot specialist op een ander gebied dan interne geneeskunde (cardiologie), kan hij of zij ook een specialisatie-opleiding volgen zonder de vereiste tijd op school te hebben doorgebracht.

Specialisten moeten natuurlijk wel tijd besteden aan hun studie om bevoegd te worden tot het uitoefenen van de geneeskunde, maar in tegenstelling tot de medische faculteit duurt het doorgaans geen vier jaar om een arts-assistentschap af te ronden. In een goed studieprogramma volstaat een jaar residentschap vaak om een gespecialiseerde licentie te krijgen, en veel specialisten vinden dat een of twee jaar residentschap hen helpt om te groeien en zich te ontwikkelen terwijl ze in opleiding zijn om een specialist te worden. Een paar jaar residentie stelt een medisch student ook in staat om ervaring op te doen in een specifiek specialisme voordat hij of zij bijvoorbeeld interne geneeskunde of kindergeneeskunde gaat doen, om ervaring op te doen en uit te vinden of hij of zij het ene gebied prefereert boven het andere. Specialisten die besluiten om kindergeneeskunde of interne geneeskunde te gaan doen, kunnen tenslotte tot de ontdekking komen dat zij een huisarts hebben die hen doorverwijst naar een orthopedisch specialist die bereid is hen te opereren, maar als zij naar een specialist voor kindergeneeskunde waren gegaan en hun coschap hadden voltooid, zouden zij zijn doorverwezen door hun huisarts, die de kinderarts had kunnen zijn. Direct in residentie gaan na het voltooien van een jaar of meer geneeskunde biedt een medisch student meer gelegenheid om de opleiding te ervaren die hen is aangeboden, en meer tijd om te beslissen in wat voor soort specialisme ze zich willen specialiseren zodra ze hun diploma van interne geneeskunde specialist hebben.


Hoe lang duurt het om internist te worden?